Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium

Gépészeti Szakközépiskolája

2014. november 28. Péntek
Stefánia

 
A Nap kel 07:13-kor,
nyugszik 16:03-kor.

Holnap
Taksony, Brenda
napja lesz.

Kapcsolódó oldalak

 -----

 -----

 -----

 -----

 -----

2014. november 27-én (csütörtök) és december 4-én (csütörtök) a MÁSZIK Gépészeti Szakközépiskolája NYÍLT NAP-ot tart.

800-tól Dr. Bugya László intézményvezető úr általános tájékoztatást  tart iskolánk ebédlőjében.

Ezt követően (kb. 820-tól) Nagy József tagintézményvezető úr és Láposi Zoltán tagintézményvezető-helyettes úr mutatja be az intézményt.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

FIGYELEM! A Nyílt Napon csak az általános iskolai diákigazolvány felmutatásával lehet részt venni!

 

A Nyílt Napra látogatók figyelmébe ajánljuk a 2015. szeptember 1-én induló szakjainkat is:

(31) Gépészet szakmacsoport (Gépgyártástechnológiai technikus) 34 fő
(32)Informatika szakmacsoport (Informatikai rendszergazda) 68 fő
(33) Ügyvitel szakmacsoport (Ügyviteli titkár) 34 fő
(34) Egészségügyi szakmacsoport (Gyakorló ápoló) 34 fő
(35) Közszolgálat szakmacsoport (Fegyveres szervek és vagyonvédelmi ismeretek) 34 fő

Gépészesek figyelem!

Iskolánk természettudományi munkaközössége projektversenyt hirdet, melynek ebben az évben a témája: A VÍZ.

A verseny három fordulóból áll:

I. forduló: plakát készítése az adott témában
II. forduló: vetélkedő, teszt kitöltés (biológia, fizika, kémia témákban vízzel kapcsolatban, megadjuk hol lehet utána nézni az elméletnek)
III. forduló: a választott téma bemutatása, ismertetése

A pontos határidők később kerülnek kijelölésre (jelentkezők számától függ).

A nevezéshez háromfős csapatokat várunk! Válasszatok a csapatnak nevet és szlogent, valamint jelöljetek meg két olyan konkrét témakört, mely a vízzel kapcsolatos (Ilyen lehet például a szennyvíz újrahasznosítása, tengerbiológiai katasztrófák utáni helyreállítás, bármi, ami a vízzel hozható összefüggésbe.) Ezekből a szervezők választanak egyet, amivel a csapatnak majd dolgoznia kell!

A jelentkezéshez szükséges nevezési lapot erre az e-mail címre küldjétek el: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A nevezési lap innen letölthető:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12413757/Projektverseny.nevez%C3%A9si.lap.docx

Határidő: 2014. december 10.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

A szervezők

Az alábbi linken érhető el a 2014. november 3-tól érvényes órarend.

Iskolánkból 40 informatika szakos, 11-12.-es diák és négy kísérőtanár tett látogatást Szentegyházán szeptember 15-19. között. Az ötnapos program során megismerkedtünk az ottani diákokkal, az iskolájukkal, meglátogattunk sok székelyföldi nevezetességet. Jártunk Zilahon, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Székelyudvarhelyen, Csíksomlyón és Csíkszeredán. Túráztunk a Székely-szeltersz völgyében, megmásztuk az 1801 m magas Madarasi Hargitát, ahol megkoszorúztuk az iskolánk kopjafáját és elénekeltük a székely és magyar Himnuszt.

Mindezekre a Határtalanul! program segítségével volt lehetőségünk, amelyet a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének, a magyarországi és külhoni fiatalok közötti kapcsolatok kialakulásának elősegítésére hirdettek meg a szakképző iskolák között. Erre nyújtott be iskolánk nyertes pályázatot "Iskolaújság szerkesztése Szatmárban és Székelyföldön" címmel.

A tapasztalatok felhasználásával, közös tervezőmunkával és előkészítéssel, az informatika szakmacsoportos tanulók közreműködésével szerkesztünk iskolaújságot a Gábor Áron Líceumban és a Mátészalkai Szakképző Iskolában. Ebben szeretnénk feltárni az iskolák együttműködésében rejlő lehetőségeket és megismertetni a tanulókkal a másik iskola környezetét.

A vásárlás megkönnyítése érdekében az alábbi linken érhető el az a dokumentum, amely tartalmazza az egyes tantárgyakhoz szükséges füzettípusokat. Kérjük a táblázatban foglaltak pontos betartását!

Előreláthatólag 2014. szeptember 1-től kezdődik a tankönyvcsomagok kiosztása, átvétele. Tankönyvekkel és tankönyvrendelésekkel kapcsolatban további felvilágosítást ad Tóth Adrienn tanárnő!

Iskolánkban az OTP Bank Nyrt. „pénzügyi kisokos” versenyt szervezett 2014. május 30-án. Valamennyi közgazdasági osztály képviseltette magát négyfős csapatokkal. Egy nagyon kemény csata után a 11.d osztály "A" csapata nyerte a versenyt. (A csapat tagjai: Hiripi Ádám, Nagy Patrik, Murnyák Marcell, Kelemen Gábor).

Gratulálunk nekik, és reméljük, hogy az ősszel rendezendő megyei versenyen méltóan képviselik iskolánkat!

 Gratulálunk a 2014. június 20-án rendezett vizsgán banki- és pénzügyi szakügyintéző szakképzettséget szerzett tanulóinknak!

Végzős diákjaink

A nyári összefüggő szakmai gyakorlatról szóló tájékoztató az oktatás menüpont alatt olvasható.

(melyen a fiúk még Narniába is el akartak jutni, ezért bemásztak a szekrénybe)

A 10. e osztály két napos kiránduláson vett részt a Zemplén hegységben. Mindenki nagyon várta már, hogy az iskolából egy kicsit kiruccanjunk. Május 22-én indultunk megtekinteni a múltból fennmaradt látványosságokat osztályfőnökünk és Kosztyu Miklós tanár úr vezetésével.

A történet itt folytatódik

2014. május 15-én nyírbátori színházlátogatáson vett részt mintegy 60 tanulónk.

Bővebben

Az iskolánk 9. évfolyamára sikeres felvételt nyert tanulók számára az alábbi linken érhető el a tanulói tankönyvtámogatáshoz szükséges igénylőlap. Kérjük az érintetteket, hogy a beiratkozáskor hozzák magukkal a kitöltött igénylőlapot az érvényes határozatokkal együtt!

2014. április 16-án befejeződtek az idei Osztálybajnokság küzdelmei. A torna során lejátszott 83 mérkőzésen 304 gól született, az elsőt Lóczi Zoltán (10.b ’A’ csapat), az utolsót Vass Richárd (9.e ’A’ csapat) szerezte. A nevező csapatok többé-kevésbé próbálták tudásuk legjavát nyújtani, így izgalmas mérkőzéseket láthatott délutánonként a szépszámú közönség.Sajnos két csapat több alkalommal sem tudott kiállni, ezért őket kizárták a szervezők.

Plesu Ádám tanár úr vállalta magára ezúttal is a szervezést, a benevezett 26 csapatot két alsós (9-10.) és a két felsős (11-12-13-14.) csoportra osztotta, ahonnan az első két helyezett jutott tovább az elődöntőkbe.

Az iskola bajnoka címet végül a 11.e osztály ’A’ csapata nyerte el, miután a felsős „házidöntőben” a 11.e ’B’ csapata elleni büntetőpárbajban aratott sikere után a Szuperdöntőben a 9.e ’A’ csapatát 3-1-re múlták felül Kovács Ricsiék.

A szervezők ezúton mondanak köszönetet a torna játékvezetőjének, Gere Sándornak, aki önzetlen munkájával immáron öt éve, a kezdetek óta segíti a rendezvény sikerét.

A döntők napján hetes rúgó versennyel indult a program, az 50 résztevő közül Kézi Bertalan (13.a) nyerte a büntetőpárbajt és ezzel a díszes serleget. A torna lezárásaként lejátszott tanár-diák meccset idén is a tanárok nyerték.

Irány a Galéria

A döntők eredményei, különdíjasok

A tavaszi szünet előtti utolsó napon rendeztük meg az idei Diáknapot, ahol 30 perces órák és 30 perces szünetek váltották egymást. A tanítási idő alatt fordított órák zajlottak, ahol a vállalkozó kedvű diákok tarthatták meg az órákat. Ez idő alatt az iskola udvarán került sor az egy hónapig tartó, 82 mérkőzéses osztálybajnokság méltó lezárására.

A Diáknap további eseményei

„A Mátészalkai Gépészeti Szakközépiskola és Kollégium Diákjaiért” Alapítvány köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik támogatójegy vásárlásukkal, felajánlásukkal és részvételükkel hozzájárultak a 2014. február 8-án megrendezett jótékonysági báljához, melynek bevétele 679.720 Ft volt.

Támogatóink

A hagyományokhoz híven idén is részt vett iskolánk a Nyíregyházán megrendezett „Dönts jól, jövőd a tét” kiállításon. A Bujtosi Szabadidőcsarnokban több mint 60 kiállító mutatkozott be az érdeklődőknek. Csütörtökön és pénteken több száz általános iskolás diák látogatott el a kiállításra és közülük igen sokan érdeklődtek a Gépészeti Szakközépiskola iránt. Reméljük, hogy többségükkel találkozunk a jövő tanévben.

A tanítási órák rendje

1. óra: 730 - 810
2. óra: 820 -  905
3. óra: 915 - 1000
4. óra: 1015 - 1100
5. óra: 1110 - 1155
6. óra: 1205 - 1250
7. óra: 1255 - 1335
8. óra: 1340 - 1420

Pályázataink

 

Robot-szakkör (Ajánló)