Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium

Gépészeti Szakközépiskolája

2014. július 30. Szerda
Judit, Xénia

 
A Nap kel 05:23-kor,
nyugszik 20:30-kor.

Holnap
Oszkár
napja lesz.

Kapcsolódó oldalak

Iskolánkban az OTP Bank Nyrt. „pénzügyi kisokos” versenyt szervezett 2014. május 30-án. Valamennyi közgazdasági osztály képviseltette magát négyfős csapatokkal. Egy nagyon kemény csata után a 11.d osztály "A" csapata nyerte a versenyt. (A csapat tagjai: Hiripi Ádám, Nagy Patrik, Murnyák Marcell, Kelemen Gábor).

Gratulálunk nekik, és reméljük, hogy az ősszel rendezendő megyei versenyen méltóan képviselik iskolánkat!

Gratulálunk a 2014. június 20-án rendezett vizsgán banki- és pénzügyi szakügyintéző szakképzettséget szerzett tanulóinknak!

Banki szakügyintézőként végzett (átlag: 4,4; 88%):

Bálint Valentin Balázs, Fórián Zsanett, Horvát Alexandra Orsolya, Illés László, Kapros Barbara, Kiss Gabriella, Kolveg Dávid, Szelei-Molnár József, Tolnai Katalin,

Pénzügyi szakügyintézőként végzett (átlag: 3,9; 84,8%):

Bálint Gábor, Balogh Brigitta, Balogh Gábor, Csorba Tímea, Figula Márk, Kecskés Erzsébet, Nagy Elizabet, Nagy Krisztina, Ötvös Alexandra, Paragh Henrietta

Osztályfőnök: Kötél Sándor Zsolt

Sok sikert kívánunk nektek az életben!

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium
Gépészeti Szakközépiskolájának
Természettudományi Munkacsoprotja

 

PROJEKTVERSENYT

szervez.

Bővebben...

(melyen a fiúk még Narniába is el akartak jutni, ezért bemásztak a szekrénybe)

A 10. e osztály két napos kiránduláson vett részt a Zemplén hegységben. Mindenki nagyon várta már, hogy az iskolából egy kicsit kiruccanjunk. Május 22-én indultunk megtekinteni a múltból fennmaradt látványosságokat osztályfőnökünk és Kosztyu Miklós tanár úr vezetésével.

A történet itt folytatódik

Ambrózy Géza matematika verseny a 9-10 és 11-12 évfolyamosok számára. Az első forduló TESZT feladatsor megírására december 11-én 14:00kor kerül sor iskolánkban. A nevezési díj 1000Ft, jelentkezési határidő: december 1 - a matematika tanárodnál, vagy Barkován Ferencnél.
További, részletes információk, korábbi feladatsorok:

http://ambrozy.szentimre-nyh.hu/

A nyári összefüggő szakmai gyakorlatról szóló tájékoztató az oktatás menüpont alatt olvasható.

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium
Gépészeti Szakközépiskolája

 

PRÓZAMONDÓ VERSENYT

hirdet

a Szatmár-Beregi Régió 8. osztályosainak részére.

Bővebben...

2014. május 15-én nyírbátori színházlátogatáson vett részt mintegy 60 tanulónk. A következő osztályokból utaztak a helyszínre: 9.b, 9.c, 9.e, 9.f, 10.a, 10.c, 10.f, 11.b. A főszervező Véghné Tomkó Beáta és Szűcsné Kerti Éva, további kísérők Úrné Szűcs Éva Ivett és Fülöpné Kecskés Judit tanárnők voltak. Petőfi Sándor A helység kalapácsa című darabot tekintették meg, melyet Gál Tamás felvidéki színész mutatott be. Igen érdekes volt, ugyanis egy személyben alakította az összes karaktert. Zenével fűszerezte az előadást, sőt még a közönség soraiból is kért fel diákokat, hogy segítsenek néhány jelenetben. Ez igazán élménydússá és felejthetetlenné tette az előadást.

A hagyományokhoz híven idén is részt vett iskolánk a Nyíregyházán megrendezett „Dönts jól, jövőd a tét” kiállításon. A Bujtosi Szabadidőcsarnokban több mint 60 kiállító mutatkozott be az érdeklődőknek. Csütörtökön és pénteken több száz általános iskolás diák látogatott el a kiállításra és közülük igen sokan érdeklődtek a Gépészeti Szakközépiskola iránt. Reméljük, hogy többségükkel találkozunk a jövő tanévben.

Az iskolánk 9. évfolyamára sikeres felvételt nyert tanulók számára az alábbi linken érhető el a tanulói tankönyvtámogatáshoz szükséges igénylőlap. Kérjük az érintetteket, hogy a beiratkozáskor hozzák magukkal a kitöltött igénylőlapot az érvényes határozatokkal együtt!

2013. november 29-én (péntek) és december 4-én (szerda) a MÁSZIK Gépészeti Szakközépiskolája NYÍLT NAP-ot tart.

800-tól Dr. Bugya László igazgató úr általános tájékoztatást  tart iskolánk ebédlőjében.

Ezt követően (kb. 820-tól) Nagy József tagintézményvezető úr és Láposi Zoltán tagintézményvezető-helyettes úr mutatja be az intézményt.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


FIGYELEM! A Nyílt Napon csak az általános iskolai diákigazolvány felmutatásával lehet részt venni!

2014. április 16-án befejeződtek az idei Osztálybajnokság küzdelmei. A torna során lejátszott 83 mérkőzésen 304 gól született, az elsőt Lóczi Zoltán (10.b ’A’ csapat), az utolsót Vass Richárd (9.e ’A’ csapat) szerezte. A nevező csapatok többé-kevésbé próbálták tudásuk legjavát nyújtani, így izgalmas mérkőzéseket láthatott délutánonként a szépszámú közönség. Sajnos két csapat több alkalommal sem tudott kiállni, ezért őket kizárták a szervezők.

Plesu Ádám tanár úr vállalta magára ezúttal is a szervezést, a benevezett 26 csapatot két alsós (9-10.) és a két felsős (11-12-13-14.) csoportra osztotta, ahonnan az első két helyezett jutott tovább az elődöntőkbe.

Az iskola bajnoka címet végül a 11.e osztály ’A’ csapata nyerte el, miután a felsős „házidöntőben” a 11.e ’B’ csapata elleni büntetőpárbajban aratott sikere után a Szuperdöntőben a 9.e ’A’ csapatát 3-1-re múlták felül Kovács Ricsiék.

A szervezők ezúton mondanak köszönetet a torna játékvezetőjének, Gere Sándornak, aki önzetlen munkájával immáron öt éve, a kezdetek óta segíti a rendezvény sikerét.

A döntők napján hetes rúgó versennyel indult a program, az 50 résztevő közül Kézi Bertalan (13.a) nyerte a büntetőpárbajt és ezzel a díszes serleget. A torna lezárásaként lejátszott tanár-diák meccset idén is a tanárok nyerték.

Irány a Galéria

A döntők eredményei, különdíjasok

Ebben a tanévben első alkalommal, 2013. október 16-án szervezett a Magyar Vöröskereszt újabb véradást Iskolánkban, amelyen 89-en vettek részt. A sikeres nap zárásaként a helyi Vöröskereszt dolgozói és a véradást lebonyolító asszisztensek, orvosok megköszönték a segítőkész emberek részvételét.

A tavaszi szünet előtti utolsó napon rendeztük meg az idei Diáknapot, ahol 30 perces órák és 30 perces szünetek váltották egymást. A tanítási idő alatt fordított órák zajlottak, ahol a vállalkozó kedvű diákok tarthatták meg az órákat. Ez idő alatt az iskola udvarán került sor az egy hónapig tartó, 82 mérkőzéses osztálybajnokság méltó lezárására.

A szünetekben sok érdekes programból választhattak a diákok, például csípőt tekerhettek vagy „kincset” kereshettek. Ugyancsak a szünetekben láthattuk iskolánk tehetséges tanulóit, akik színvonalas műsort adtak elő társaiknak. Sikeres volt a „táncmaraton”, rendezvény is, ahol a jelentkezők különböző stílusú zenékre rophatták a változatos mozgásformákat.

Meglepetésként érkeztek iskolánkba a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Egyesület tagjai, akiknek fő céljuk az eltűnt személyek keresése, mentése. Bemutatták modern búvárfelszereléseiket, a nagy teljesítményű halradarral, szonárral felszerelt kéklámpás mentőmotoros hajójukat, egyik keresőkutyájukat - mellyel a fedélzeten keresik a bajbajutottakat-, illetve háti motoros siklóernyőjüket, amivel a levegőből derítik fel az eltűnteket. A közelgő nyár kapcsán a folyóban való fürdőzés veszélyeire hívták fel a fiatalok figyelmét (sodrás, örvény, mély-hideg víz).

A nap végén a női tanár-diák röplabda, illetve férfi tanár-diák focimeccsre is sor került.

A zenét iskolánk régi diákja Guthy Máté szolgáltatta, kinek ezúton is köszönjük minőségi munkáját!

A diákok ismételten megmutatták, hogy képesek közösen megszervezni egy ilyen fontos eseményt, mindezt színvonalasan: „Gépészes” diákhoz méltóan.

Irány a Galéria

A robotszakkör néhány tagja a Debreceni Egyetemre látogatott a IV. NI Robotprogramozó versenyre, ahol ezáltal az Árvízi védekezés volt a feladat.

„A Mátészalkai Gépészeti Szakközépiskola és Kollégium Diákjaiért” Alapítvány köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik támogatójegy vásárlásukkal, felajánlásukkal és részvételükkel hozzájárultak a 2014. február 8-án megrendezett jótékonysági báljához, melynek bevétele 679.720 Ft volt.

Támogatóink

A tanítási órák rendje

1. óra: 730 - 810
2. óra: 820 -  905
3. óra: 915 - 1000
4. óra: 1015 - 1100
5. óra: 1110 - 1155
6. óra: 1205 - 1250
7. óra: 1255 - 1335
8. óra: 1340 - 1420